Talen

De taalcursussen zijn gericht op praktische taalvaardigheid. Er wordt aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid en aan grammatica. U werkt aan de hand van een lesmethode.

De beginnerscursussen zijn gericht op mensen die nog weinig of niets van een taal beheersen. De vervolgcursussen zijn gericht op mensen die bij de Volksuniversiteit Boekel Venhorst of elders al een of meerdere jaren ervaring met de betreffende taal hebben opgedaan. Twijfelt u over uw instapniveau? Neem dan even contact op per mail of telefoon, zodat u met de coördinator en/of de betreffende docent kunt overleggen.


BOEKEN

De boeken worden door u zelf aangeschaft, tenzij anders wordt vermeld. Bij de betreffende cursus vindt u het juiste ISBN-nummer, waarmee u het boek bij de boekhandel of via internet kunt bestellen.

Wij raden u aan om het boek pas aan te schaffen zodra u het bericht ontvangen hebt dat de cursus definitief doorgaat.

De prijzen voor de boeken variëren van € 25,- tot € 75,- (uitzonderingen daargelaten) en u kunt ze meerdere jaren voor de cursus gebruiken. In het 2e (en vaak zelfs 3e of 4e) leerjaar hoeft u dus niet opnieuw boeken aan te schaffen