Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 27

HSP (hoog sensitieve persoon)is mijn kracht en mijn kwaliteit

HSP (hoog sensitieve persoon)is mijn kracht en mijn kwaliteit
Cursuscode: 27

Drie avonden voor mensen (HSP = hoog sensitieve personen) die hun gevoeligheid willen ontmoeten, erkennen en gebruiken.

Elk gevoel is een signaal, het zegt iets over wat gaande is, wat is geweest, of wat komen gaat.
Hoe gevoeliger je bent hoe meer signalen je binnenkrijgt, hoe meer er ook van binnen aangeraakt kan worden.
Daarin is het belangrijk om te weten waarom door bepaalde relatief milde gevoelens van jezelf of van anderen soms zoveel onevenredige zware en diepgaande gevoelens geactiveerd kunnen worden?
Hoe kan dit en hoe werkt dit en wat kun je daar dan mee? Hoe beter je deze signalen kunt begrijpen, ordenen en verwerken, hoe meer jouw gevoeligheid jouw kwaliteit en kracht kan worden.

Kortom, drie avonden over gevoelens en gevoeligheid. We gaan het hebben over de plek en betekenis van gevoelens, wat de relatie tussen gevoelens en emoties is, welke rol je denken in dit alles speelt en hoe en waarom je lijf daar soms zo heftig op reageert.  

Maandag 7 november 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 59,00
Dhr. (Rob) Droog
19:30 - 21:30
Locatie: Lokaal Oranje (Regenboog 5-6) (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Marijke Hartjes, Tel: 06-15523720, Mail: marijkehartjes@gmail.com
Inschrijving nog open >
(Rob) Droog
(Rob) Droog
Rob Droog woont in Landhorst en is al ruim dertig jaar werkzaam als hulpverlener, therapeut, docent en maatschappelijk werker. Tijdens deze 30 jaar heeft hij een model ontwikkeld waarin op heldere en snelle wijze de samenhang tussen denken, emoties, gevoelens en de invloed van het verleden wordt uitgelegd. Rob heeft hier ook reeds een boek over geschreven met de titel “de spelers van blijvend anders” . Omdat het model en de methodiek een mogelijkheid tot veranderen aanreikt waarin terugval eigenlijk niet meer hoeft voor te komen. Rob is met name gespecialiseerd in problematiek veroorzaakt door een hoge mate van sensitiviteit of gevoeligheid. In 2016 heeft Rob zijn bedrijf Blijvend anders opgericht en werkt hij voor zowel particulieren en voor bedrijven.