Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei beroepen en omgevingen toegepast.

Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat moet zijn om het leven prettig te vinden en ervan te genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.

Workshop Introductie NLP
Workshop Introductie NLP
Cursuscode: 25

Interesse in NLP? Twijfelend of je de cursus wil volgen? Kom dan naar deze lezing en laat je informeren en inspireren over deze wetenschappelijk bewezen methode waarmee je inzicht krijgt in je gedachtenpatronen, communicatie, emoties en gedrag. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren en het is een methode om o.a. de juiste vragen te stellen, goede feedback geven en negatieve patronen doorbreken. Met NLP kan je snel en effectief veranderingen realiseren bij jezelf en bij anderen. NLP wordt dan ook vaak gebruikt bij coaching, training en begeleiding.

Voel je vrij, volg je hart en bereik je doel
Verander je communicatie en je verandert je gedachten, je gevoelens en je emoties. Hoe doen succesvolle, positieve mensen dat toch? Het is wetenschappelijk onderzocht en hieruit zijn doeltreffende en praktische NLP-modellen ontwikkeld. Het effect is een grotere keuzevrijheid, minder twijfels en meer ruimte voor de waardevolle dingen in jouw leven.

Bij het volgen van de workshop én de basiscursus NLP ontvangt u €10 korting op de totale inschrijfkosten!

Meer informatie
Woensdag 3 oktober 2018
1 les van 1 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 20,00
Mw. Mevrouw L. (Leonne) Meijs
19:30 - 20:30
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Jos van Zutven, Tel: 0492 323530, Mail: josvanzutven@gmail.com
Cursus geannuleerd >
NLP
NLP
Cursuscode: 38

Kom kennismaken met NLP. Voor iedereen die aan zichzelf wil werken, die geïnteresseerd is in andere mensen, die zijn of haar communicatie wil verbeteren en plezier wil vergroten. In privésituaties of op het werk.

Tijdens de cursus worden de basisbeginselen van NLP behandeld. NLP is een methodiek die zich richt op de onbewuste processen. Het zorgt voor optimaal contact met uzelf en uw omgeving en een doeltreffende manier van communiceren, toename van zelfvertrouwen, zelfreflectie en persoonlijke groei. Leer dat onbewuste processen in uw leven zo kunnen worden gebruikt dat u succes bereikt, doelen bereikt en positieve emoties kan ervaren wanneer u dat wilt. NLP onderzoekt de structuur van onze ervaringen en dan met name gericht op onze communicatie. Het leert ons hoe we met onze communicatie in het leven kunnen staan en is hiervoor een heel doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. U maakt kennis met een aantal basistechnieken waardoor u duidelijk wordt dat HOE (vorm) u en de ander communiceren belangrijker is dan WAT (inhoud) u en de anderen communiceren. NLP richt zich onder andere op de taal waarmee mensen zich uitdrukken. Ook hiermee zullen we praktijkgerichte oefeningen doen.

“U kunt de stof die u krijgt direct in uw huidige situatie(s) toepassen. In de cursus zullen we daarom direct toepassen wat met de theorie aangereikt wordt, veel oefenen. Deze vorm van leren zorgt ervoor dat NLP al direct na de eerste lesavond toepasbaar is in uw dagelijks leven. Een mens is en kan meer dan hij zelf denkt en doet. Tijdens de cursus zult u ontdekken hoe…”

Meer informatie
Woensdag 24 oktober 2018
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 102,00 plus € 10,00 materiaalkosten.
Mw. Mevrouw L. (Leonne) Meijs
19:30 - 22:00
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Jos van Zutven, Tel: 0492 323530, Mail: josvanzutven@gmail.com
NLP Vervolg
NLP Vervolg
Cursuscode: 39

Deze cursus is een vervolg op de NLP introductiecursus. Deelname aan deze 6 avonden is alleen mogelijk na het volgen van de introductiecursus.

Met de NLP introductiecursus heeft u kennis gemaakt met NLP. Uw eigen communicatie heeft u helder gekregen en we hebben geoefend met contact maken, volgen en leiden in gesprekken. Nu u de basis van NLP kent, kunnen we een stapje verder kijken. Hoe zet NLP gesprekstechnieken in? Hoe gaat NLP met coaching methodieken om? Hoe helpt NLP je bij persoonlijke veranderingen en ontwikkelingen? Elk gedrag wordt aangestuurd door onze overtuigingen. Welke technieken kent NLP om hier inzicht in te krijgen en verandering in aan te brengen? Hoe kan onze communicatie nog meer verbeterd worden en hoe kan NLP ons daarin ondersteunen. Dat is waar we in deze cursus verder op ingaan, met o.a.:

- waarnemingsposities
- perceptie is projecties
- ankertechnieken
- kennis maken met logische niveaus

Léonne Meijs is Agoog, begeleidt mensen en organisaties in hun processen en Internationaal Gecertificeerd NLP-Trainster.

Manual zie materiaalkosten: af te rekenen bij de docente, € 7,00

Meer informatie
Woensdag 20 februari 2019
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 128,00 plus € 7,00 materiaalkosten.
Mw. Mevrouw L. (Leonne) Meijs
19:30 - 22:00
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Jos van Zutven, Tel: 0492 323530, Mail: josvanzutven@gmail.com
Inschrijving geopend >