Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 25

Google optimaal gebruiken

Google optimaal gebruiken
Cursuscode: 25

Google optimaal gebruiken

Wie een Gmail adres @gmail.com heeft, of een Google account tijdens de cursus aanmaakt, krijgt toegang tot van talloze andere, vaak onbekende, volwaardige en gratis diensten van Google. Veel mensen gebruiken alleen wat ze kennen, maar zullen tijdens de cursus verrast worden door de extra en onbekende mogelijkheden die Google allemaal aanbiedt.

In de cursus komen de belangrijkste producten aan de orde:
- Onbeperkt opslag van foto's;
- De mogelijkheden van e-mail programma gmail;
- Hoe de opslag van Google Drive te gebruiken;
- Je digitale agenda inzetten en al je contacten overal raadplegen;
- Google heeft een volledige tekstverwerker, spreadsheet en een Google's powerpoint, die een duur tekstverwerkingspakket overbodig maakt;
- Deskundige uitleg over Chrome, het internet-raadpleeg programma van Google, je leert de extra diensten zoals extensies inzetten waarmee je alle buitenlandse sites kan vertalen, automatisch opslaan enz.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Het uitgangspunt van de workshop is een Windows of Apple laptop, hiernaast komen ook een aantal mobiele diensten aan de orde. Extra meenemen van een mobiel, Android tablet of iPad is handig.

Veel praktische opdrachten en aandacht voor digitale veiligheid. Cursus geschikt voor iedereen met een Google account (neem uw e-mailadres en wachtwoord mee.)

Cursusleider is Jan de Waal. Digitale expert en voormalig systeembeheerder voor Google-diensten voor 120 personen. Werkt sinds 2007 met Gmail en andere Google diensten. Verzorgt al meer dan tien jaar overal in Nederland workshops over dit onderwerp. Werkt sinds 1985 met Windows en sinds 2008 met Apple computers. Meer op www.digibieb.nl  

Dinsdag 22 oktober 2019
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Dhr. J. (Jan) de Waal
19:30 - 22:00
Locatie: Lokaal groep 7 Regenboog Kindcentrum boekel (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Bjorn Kohlmann, Tel: 06 24948191, Mail: bjorn.kohlmann@gmail.com
J. (Jan) de Waal
J. (Jan) de Waal