Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen

Computer

Haal meer uit je iPad of iPhone

Haal meer uit je iPad of iPhone Veel mensen gebruiken al jaren hun iPad of /en hun iPhone, bij iedere update van het besturingssysteem komen nieuwe handige mogelijkheden erbij en soms weg. Vooral alle instellingsmogelijkheden is een onbekend terrein, maar bied wel veel handige gebruikszaken Cursus is geschikt voor personen die onlangs een iPad of iPhone gekocht hebben en voor mensen die deze al langer gebruiken Inhoud Alle basiszaken zoals werken met apps, mapjes maken, zoeken met Safari etc. komen aan de orde. We behandelen ook een aantal handige app's. Hoe je veilig app's kunt installeren en verwijderen. Leer werken met de iCloud. Hoe koppel je een iPad of iPhone aan je Mac. Werken met de tekstverwerker Page van Apple etc. Een volledige cursus waarmee u alle mogelijkheden van uw IPad of iPhone leert. Geschikt voor een beginnende en gevorderde iPad/iPhone gebruiker. Ik behandel ook veel praktische vragen. Belangrijk Je dient je eigen iPad of iPhone mee te nemen voor deze cursus. Extra een apple laptop Mac is ook handig, maar niet noodzakelijk. Je moet Apple ID (= e-mailadres) en wachtwoord weten of meenemen.

Cursusleider is Jan de Waal. Jan werkt al ruim 10 jaar met Apple apparatuur. Jan gebruikt voor al zijn dagelijkse zaken vooral een Macbook pro en iMac. Hij kent ook de geheimen van zijn Chromebook (Google laptop) en Windows 10 PC. Voordat de iPad in Nederland verkrijgbaar was, oktober 2010, had Jan al een iPad aangeschaft. Jan heeft door het gehele land ipad cursussen en lezingen gegeven. Hiernaast heeft hij veel kennis van Windows, Android, Chromebook en digitale veiligheid. Vanaf 1980 gebruikt hij een computer. Hij geeft al tientallen jaren digitale workshops en lezingen. Je krijgt in zijn workshops meer mee dan een zomaar een cursus. Meer op www.digibieb.nl

Meer informatie
Dinsdag 6 november 2018
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 47,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jan) de Waal
19:30 - 21:30
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Bjorn Kohlmann, Tel: 06 24948191, Mail: bjorn.kohlmann@gmail.com
Ontdek alle mogelijkheden van je Google Account  en Google Drive

Een Google account geeft toegangs tot zo’n 100 volwaardige producten. De belangrijkste diensten komen aan de orde zoals: gmail, drive, agenda, contacten, foto’s, Google’s tekstverwerker, spreadsheet en Google’s powerpoint. Chrome het internetprogramma van Google, kent ook weer extra diensten, extenties, zoals vertalen, automatisch opslaan enz. Het gmail e-mailprogramma heeft veel verborgen handigheden en mogelijkheden. Een aantal mobiele diensten komen ook aan de orde. Het uitgangspunt van de workshop is een laptop.

De cursus geeft je inzicht in een groot aantal van deze handige mogelijkheden. De belangrijkste diensten worden uitgediept zoals de e-mail, contacten en documenten. Hoe je foto’s online kan opslaan en bewerken.
Aan ook een aantal onbekende programma’s komen aan de orde. Veel praktische opdrachten en aandacht voor digitale veiligheid.

  • 3 bijeenkomsten om alle mogelijkheden van je Google account op je MS-Windows of Apple laptop en eventueel mobiel te gebruiken.
  • Cursus geschikt voor iedereen met een Google account (neem uw e-mailadres en wachtwoord mee)
  • Windows- of Apple laptop of iPad of Chromebook (Google laptop) meenemen. Eventueel je Android of Apple mobiel kan je ook meenemen.
  • Overzicht Google diensten: https://www.google.nl/intl/nl/about/products/

Cursusleider is Jan de Waal. Digitale expert  en voormalig systeembeheerder voor Google-diensten voor 120 personen. Werkt sinds 2007 met Gmail en andere Google diensten. Verzorgt al meer dan tien jaar overal in Nederland workshops over dit onderwerp. Werkt sinds 1985 met Windows en sinds 2008 met Apple computers. Meer op www.digibieb.nl

Meer informatie
Donderdag 25 oktober 2018
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 47,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jan) de Waal
19:30 - 21:30
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Bjorn Kohlmann, Tel: 06 24948191, Mail: bjorn.kohlmann@gmail.com