Cursuscode: 48

Er op uit met de Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Cursuscode: 48

Nieuw in ons programma zijn de begeleide museumbezoeken.

Via twee inleidende colleges wordt een museumbezoek voorbereid met speciale aandacht voor een specifiek thema. In deze eerste editie staat het getijdenboek van Maria van Gelre centraal.

Een getijdenboek is een (middeleeuws) religieus boek voor leken, veelal van gegoede afkomst of van adel. Het getijdenboek van Maria, hertogin van Gelre (1380-ca. 1428/1434) werd begin 15e eeuw gemaakt in Gelderland, destijds een belangrijk economisch en politiek gebied. Het boek is prachtig geïllustreerd met afbeeldingen en sierschrift. Naar aanleiding van een uitgebreide restauratie wordt het boek als losse bladen getoond in de najaarstentoonstelling van museum het Valkhof in Nijmegen. Voorafgaand aan het bezoek volgt u twee colleges over de culturele en artistieke context waarin het boek ontstond.

Dit programma is een nieuw onderdeel in het aanbod van de Volksuniversiteit Boekel-Venhorst. In het voorjaar volgt een tweede editie.

Inleiding 1: 8 november 2018 van 10.00 uur - 12.00 uur Volksuniversiteit Boekel
Inleiding 2: 22 november 2018  van 10.00 uur - 12.00 uur Volksuniversiteit Boekel
Museumbezoek Valkhof Nijmegen: 29 november van 13.00 uur tot 15.00 uur

Bij de cursuskosten is niet inbegrepen:
• de entreekosten van het museum (prijs zonder korting ca € 11,00 maar u kunt natuurlijk uw  museumjaarkaart gebruiken wanneer u die bezit)
• de kosten van vervoer naar museum Valkhof in Nijmegen
• optionele materiaalkosten €5,- (niet verplicht)

Donderdag 8 november 2018
3 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C (Carla) van Bree
Locatie: St. Jan gebouw (klik hier voor de adres gegevens)
Contactpersoon: Kees Buuts, Tel: 06-40472561, Mail: Kees.Buuts@outlook.com
Cursus geannuleerd >