Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen

Massage

Workshop Massagetechnieken(basis) voor rug, nek en schouders

ATTENTIE: wegens ziekte van de docent komt deze workshop te vervallen! We gaan kijken om deze in in het voorjaar 2020 opnieuw aan te bieden

 

Massages zijn een goed middel om je geestelijk en lichamelijk te ontspannen. Massages geven je een energieker gevoel, kunnen lichamelijke klachten verminderen en zorgen mede voor een betere zelfbewustwording en minder stress. Een massage bevordert de bloedsomloop en de doorstroming van het lymfestelsel. Tijdens deze workshop leer je hoe je een ontspannende en helende massage kunt geven aan de rug, schouders en nek. Dit is HET gebied waar bij veel mensen  spanningen zich concentreren die ook veel (lichamelijke) klachten veroorzaken, zoals een stijve nek, hoofdpijn en rugklachten. Massages zijn leuk om te geven en heerlijk om te ontvangen!

Voor de praktische gang van zaken binnen de massage-cursus is het belangrijk dat er een even aantal deelnemers is. Omdat u het na afloop wellicht ook fijn en nuttig vindt om zelf eens gemasseerd te worden is het een idee om samen met een kennis/ vriend(in)/partner deel te nemen zodat u de geleerde technieken naderhand samen kunt herhalen. Dit wil niet zeggen dat u zich niet alleen kunt inschrijven.

NB: tijdens de workshop dient de cursist mee te nemen: een matje of groot tuinkussen om op te liggen, een hoofdkussen en 2 grote badlakens.

Meer informatie
Woensdag 13 november 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 25,00 plus € 3,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. M. (Monique) v.d. Veen
19:00 - 22:00
Locatie: Lokaal groep 5-6 regenboog kindpark Boekel (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Janine Gijsbers, Tel: 0492 849019, Mail: janine.gijsbers@gmail.com
Voetreflextherapie
Voetreflextherapie
Cursuscode: 14

Voetreflex is een effectieve en krachtige natuurgeneeskundige behandelmethode die geschikt is voor iedereen. Het is een prettige, veilige methode die bij zeer veel verschillende lichamelijke en/of psychische klachten verlichting kan geven, de genezing kan stimuleren en pijn kan verminderen. Of zelfs de klacht laat verdwijnen. Voetreflextherapie werkt; ontspannend, stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam, stimuleert het lichaam om afvalstoffen te verwijderen, verbetert bloed- en energiedoorstroming en heeft een positief effect op het zenuwstelsel. Ook als je geen klachten hebt, helpt een ontspannende voetreflexmassage om tot rust te komen. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen om je lichaam gezond te houden.

Tijdens deze workshop leer je een stukje theoretische achtergrond betreffende de zones van de voeten, hoe het hele lichaam in de voeten terug te vinden is, een stukje Chinese geneeswijze en een aantal massagegrepen gericht op ontspanning. Daarna gaan we in tweetallen deze grepen op elkaars voeten oefenen zodat u thuis deze massagegrepen toe kunt passen bij partner, vrienden, maar zeker ook bij kinderen en ouderen.

NB: tijdens de workshop dient de cursist mee te nemen: een matje of groot tuinkussen om op te liggen, een hoofdkussen, een groot badlaken en eventueel een fleecedeken.

 

Meer informatie
Dinsdag 19 november 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00 plus € 3,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. P.W.M. (Els) van Haandel
19:30 - 22:00
Locatie: Lerarenkamer regenboog Kindpark Boekel (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Marijke Hartjes, Tel: 06-15523720, Mail: marijkehartjes@gmail.com